/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

Project ‘Welkom in Ruinen’

Ruinen start met het project: ‘Welkom in Ruinen’. Een kort en krachtig programma voor ondernemers en betrokken inwoners waarin de krachten worden gebundeld om Ruinen op de kaart te zetten. Sinds 2014 wordt er in en om Ruinen gewerkt aan het idee om onder meer de bezoekersstroom tussen het dorp en het Nationaal Park Dwingelderveld te verbeteren, onder andere door deze verbinding beter zichtbaar te maken. Er liggen grote kansen voor Ruinen om met een helder profiel en gastvrije ontvangst de bezoekersaantallen en bestedingen te laten toenemen. Daarmee krijgt de lokale economie en vitaliteit van Ruinen een boost en die is nodig om als dorp toekomstbestendig te blijven. In 2015 zijn er al werkgroepen aan de slag geweest met het inventariseren van mogelijkheden en er is een regieteam geformeerd om de krachten te bundelen.

Een dorp als Poort is zeker geen nieuw idee en zelfs onderdeel van de Samenwerkingsagenda Zuidwest Drenthe. Zuidwest Drenthe heeft door haar rijke cultuurhistorie en unieke natuur veel te bieden en deze waarden vormen een goed uitgangspunt om dit gebied op de toeristische kaart te zetten. Specifieker voor onze omgeving geldt dat veel toeristen Ruinen gaan gebruiken als startpunt voor hun bezoek, oftewel als Poort naar het aangrenzende Dwingelderveld.

Maar hoe kunnen we Ruinen nu een betere Poort laten worden? En daarmee beter op de kaart zetten, het toerisme vergroten en voor de langere termijn leefbaar houden? Diverse werkgroepen hebben zich hier de afgelopen jaren al mee bezig gehouden. Iets wat geresulteerd heeft in een meer formeel regieteam bestaande uit afgevaardigden van verschillende belangenverenigingen uit en rond het dorp, zoals Stichting Promotie, Tourist Info (TIP kantoor), Ondernemend Ruinen, de Schaapskooi, Dorpsbelangen, Natuurmonumenten en anderen. Dit alles onder leiding van extern projectleider Charlotte Extercatte.

onderschrift
Van links naar rechts: Eduard Annen (Gemeente De Wolden), Albert Kerssies (Schaapskooi), Casper de Jong (Natuurmonumenten), Suzan Glazenborg (DB Rune), Bertjan Hooijer (Stichting Promotie / TIP), Marjan Bralten (DB Rune), Arne Borrel (Buitencentrum), Jirtsin Beenhakker (Stichting Benderse Berg), Charlotte Extercatte (projectleider). Op de foto ontbreken Gert Boverhof (Ondernemend Ruinen), Hanneke Kamper (Ondernemend Ruinen), Jeroen Kelly (Ondernemend Ruinen) en Rolien Horlings (Stichting Promotie).

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< aug 2018 >>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2