/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

Beleef Heerlyckheid Ruinen tijdens Brinkfestijn

Er staat een grote metamorfose op stapel voor de vertrouwde Brinkavonden. Het event, dat elke woensdag in de zomervakantie plaatsvindt, wordt uitgebreid tot een waar spektakel waar inwoner en toerist terugkeren naar de tijd van De Hoge Heerlyckheid Ruinen.

Het nieuwe concept past volledig in de missie om de bijzondere geschiedenis van Ruinen meer naar voren te laten komen in de toeristische presentatie van het dorp. Vanuit het project ‘Welkom in Ruinen’ is dan ook subsidie aangevraagd om dit evenement naar een hoger plan te tillen en zo deze zomer meer reuring op de Brink te realiseren. Alles met als doel: meer beleving en dus meer bezoekers in de zomermaanden te trekken. “We zijn blij dat Initiatiefrijk De Wolden ons in dit project financieel kan ondersteunen, aldus Bertjan Hooijer, voorzitter van Stichting Promotie Ruinen. Samen met het ervaren eventbureau PlanEffect hebben we een prachtig plan gemaakt, waar ondertussen al invulling aan wordt gegeven.”

Tijdens het Brinkfestijn gaan we terug naar de tijd van de Hoge Heerlyckheid. Jan van Ruinen en zijn vrouwe Zwedera bezoeken op de woensdagen Ruinen en zijn dan voor een dag weer heer en meester in Ruinen! Tussen 14 en 21 uur kan de bezoeker heerlijk struinen over de gezellige markt, waarbij we dit jaar het aantal kramen fors uitbreiden door inzet van een externe marktmeester.
Voor de kinderen is er een scala aan kinderactiviteiten en ook kunnen zij samen met papa en mama op de foto als ridder of jonkvrouw.

’s Avonds komt er op de Bink een kampement met figuranten uit de Heerlyckheid. Bezoekers worden uitgenodigd om samen met hen te genieten van een gezellige boerenbarbecue. Met live muziek in de avond wordt het Brinkfestijn ‘nieuwe stijl’ gecompleteerd.

VRIJWILLIGERS
Het Brinkfestijn vindt in de periode 26 juli t/m 30 augustus elke woensdag plaats tussen 14 en 21 uur. Wil jij als ondernemer of inwoner meehelpen een gezellig en geslaagd event neer te zetten? Meld je dan aan via info@ruinen.net.

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< aug 2018 >>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2