/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

Kompas Ruinen

Tijdens de opening van de Avondvierdaagse vond een unieke onthulling plaats; Ruinen heeft vanaf nu een eigen verhaal en huisstijl. Hiermee krijgt Ruinen een herkenbare, eenduidige uitstraling als één van de mooie kernen in Zuid-West Drenthe. De organisatie van de Wandelvierdaagse is er trots op dat zij deze primeur kunnen faciliteren. ‘Nog mooi voor het seizoen losbarst; zo kan Ruinen dit jaar al zijn voordelen doen met het Kompas’.

Trots op Ruinen
Om precies zes uur togen ruim 300 deelnemers – weliswaar in groepjes – geoormerkt met paarse rugzakjes met daarop het nieuwe beeldmerk van Ruinen de prachtige omgeving in.
De dames van de Stichting Activiteiten Ruinen die de Avond4daagse elk jaar organiseren zijn dolenthousiast. ‘Fantastisch dat we tijdens dit evenement de nieuwe huisstijl kunnen onthullen aan het dorp. Vorig jaar zijn we de organisatie van deze vierdaagse begonnen omdat het inwoners met elkaar verbindt. Plezier hebben met elkaar en genieten van al het moois in de omgeving. Dat is in ieder geval onze missie die weer naadloos aansluit bij de bedoeling van het Handboek en het programma ‘Welkom in Ruinen’ van de Stichting Promotie.’

Belangrijk
Voorzitter Stichting Promotie, Bertjan Hooijer vertelt: ‘Een gezonde vrijetijdseconomie gaat ons allemaal aan in Ruinen. Zo houden we ons dorp vitaal! Om die reden startte vorig jaar het programma Welkom in Ruinen. We hebben het opgestart in het Regieteam Ruinen en toen het eenmaal vorm kreeg hebben we vastgesteld dat Stichting Promotie op dit moment de juiste partij is om de kar te trekken. Een van de resultaten is het ‘Kompas van Ruinen’, een handboek waarin voor alle ondernemers, inwoners en organisaties in en om Ruinen staat beschreven hoe we graag de bezoekers in Ruinen willen ontvangen. De Stichting Promotie is de structuur waarmee we met ruim 40 inwoners en ondernemers in teams samenwerken aan een herkenbare uitstraling in onze bedrijven en organisaties, in de omgeving en op het internet. Afgelopen jaar ontvingen we dankzij de samenwerking in het regieteam en met diverse overheden enkele subsidies als duw in de rug om onze plannen te realiseren.’
Secretaris Rolien Horlings voeg toe: ‘We trekken er nu met een kernteam en vier focusgroepen hard aan om het allemaal in de benen te krijgen. Maar het is helemaal de moeite waard: we hebben er veel lol aan en het is ook nog eens goed voor de lokale economie’.

Onderscheidend verhaal
‘Om onderscheidend te zijn en te blijven, gaan we de unieke geschiedenis van Ruinen weer oppoetsen: De Heerlyckheid. Alleen zo blijf je de toerist trekken. Die wil een beleving en iets unieks ervaren. In Drenthe heb je dan meer nodig dan een heide en een Brink om onderscheidend te zijn’, aldus Ingrid Mascini, marketing en communicatie professional uit Ruinen en tevens kartrekker van de Focusgroep Communicatie.

Resultaat van krachten bundelen
Het Handboek is het resultaat van een mooie en unieke samenwerking tussen de communicatieprofessionals uit Ruinen. Ruim twintig personen hadden zich aangemeld voor de klankbordgroep: ondernemers, ondernemende inwoners en professionals uit de Drentse vrijetijdseconomie. Zij hebben zich als inwoner en professional ingezet voor een mooi eindresultaat.
Deze unieke samenwerking is mede mogelijk gemaakt dankzij een processubsidie vanuit LEADER en een subsidie vanuit Initaitiefrijk De Wolden van de gemeente De Wolden. Het kompasteam en het Lag-bestuur hebben samen met de rond de opening van de Wandelvierdaagse het Handboek overhandigd gekregen.

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< aug 2018 >>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2