/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

‘Zonder toerist geen bakker en drogist’

Een gezonde vrijetijdseconomie gaat ons allemaal aan in Ruinen. Om die reden is dit jaar het programma ‘Welkom in Ruinen’ opgestart. Met een uniek en dynamisch programma werkt Ruinen aan een vitale toekomst door samenwerking op een gastvrije ontvangst van de bezoekers. Onder het motto ‘Zonder toerist geen bakker en drogist’ zijn er inmiddels ruim 60 ondernemers en ondernemende inwoners met elkaar aan de slag en ontstaat er langzaam maar zeker een nieuwe organisatievorm.

Kans voor Ruinen
‘Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen mensen het Nationaal Park Dwingelderveld en geven zij gemiddeld 8 euro uit in dit gebied. Als ons programma straks helemaal is opgestart zullen we meer van deze bezoekers in ons dorp krijgen. Dat is mooi voor de ondernemers, maar het gaat ook om een stuk gezelligheid en reuring brengen op en om de Brink. Dat laatste is in ieder geval wat mij motiveert om mij hiervoor in te zetten’, aldus Bertjan Hooijer namens Stichting Promotie. ‘We pakken de wensen op vanuit het dorp en zijn nu kartrekker voor de organisatie.’

Werksessie ‘Welkom in Ruinen 2017’
Op dinsdag 20 juni werd door Stichting Promotie een toelichting gegeven op de ambitieuze plannen voor 2017 voor de groep mensen die vanaf januari betrokken zijn bij het programma. In januari werden er werksessies georganiseerd en kwam men daar onder leiding van een externe begeleider tot een aantal conclusies voor de toekomstbestendigheid van de vrijetijdseconomie in Ruinen;

  • Samen werken aan herkenbaarheid van Ruinen met een unieke positionering;
  • Samenwerking met de marketing van de regio en de provincie;
  • Focus op een aantal activiteiten waarvan we nu de meeste kwaliteit kunnen vergroten voor de drie typen bezoekers die bij ons in het gebied komen.

Zo werkte een groep communicatieprofessionals en een klankbordgroep aan een ‘Kompas van Ruinen’ om de identiteit van het dorp vast te stellen. Lammetjesdag werd op en om de Brink gevierd als verlengstuk van het Lentefestijn bij de Schaapskooi zelf. De Brinkavonden worden omgedoopt tot Brinkfestijnen en flink uitgebreid. Het kompas is vastgelegd in een handboek waarin staat hoe iedereen zich individueel en gezamenlijk op de kaart kan zetten als ‘Heerlyckheid Ruinen’.

Van links naar rechts: Arda van Dam, Ingrid Mascini, Anki Prevoo, Ronald Prevoo, Bertjan Hooijer.

Krachtenbundeling
Het handboek is mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van communicatieprofessionals uit Ruinen. Tijdens dit bijzondere en mooie proces hebben we ontdekt dat het samenwerken elkaar enorm heeft versterkt. Dit heeft er toe geleid dat ook gelijk de bewaking van de uitvoering geregeld is. ‘Mooi als organisaties hen weten te vinden als ze hun eigen communicatie gaan inrichten. Belangrijk voor zichtbaarheid in de toekomst en het zal zichzelf terugverdienen. Als Ruinen professionaliseert ligt er een mooie toekomst voor dit dorp en veel gezelligheid in het verschiet’, aldus Charlotte Extercatte.

Leden van het Merkteam / Kompas
Jacco Stoel – Reclamebureau Van Haaster
Ingrid Mascini – Mooidrenthe.nl en Mascini marketing communicatie
Marjanne Teunissen – Tekstschrijver / Journalist
Arda van Dam – De Kunstverteller
Ronald en Anki Prevoo – Drukkerij Prevoo

Tevens betrokken zijn de communicatieprofessionals Peter Nefkens van Artizzi, Carlijn Brink van UpsignInfo en Stefan Dekker van Klinkhamer.

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< aug 2018 >>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2