/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

Werksessies Lammetjesdag en Brinkfair

Lammetjesdag en de Brinkdagen zorgen dit jaar voor meer reuring op en om De Brink! Er is in Ruinen veel energie om samen de bezoekers van Ruinen een gastvrije ontvangst te bieden. Dit bleek uit de Werksessies van het project ‘Welkom in Ruinen’ met meer dan 40 deelnemers en meer geïnteresseerden, die in januari werden gehouden. Er zijn vervolgsessies gepland om specifiek voor Lammetjedag en de Brinkdagen de activiteiten af te stemmen en als dorp één verhaal naar buiten te brengen.

Op 17 en 31 januari sloegen ondernemers en ondernemende geesten uit Ruinen de handen in een om aan de slag te gaan met een gastvrije ontvangst van bezoekers in Ruinen: welk verhaal willen we als dorp vertellen? Wat kan ik zelf doen als organisatie? En wat kunnen en willen we gezamenlijk oppakken? Dit in het kader van het Project ‘Welkom in Ruinen’ dat door het Regieteam Ruinen werd geïnitieerd in het afgelopen jaar als oproep tot actie voor behoud van een gezonde economie in het dorp. Daaruit zijn twee concrete gezamenlijke acties voortgekomen waarop men de handen in een gaat slaan en direct dit seizoen al volop kan profiteren van -zoals onder meer werd gesteld door deelnemers -‘meer klanten’, ‘meer omzet’ en ‘meer trots en gezelligheid in het dorp’.

Handen ineen

Leidend is het idee om gezamenlijk het verhaal van de Heerlyckheid Ruinen uit te gaan dragen als manier om zichtbaar en herkenbaar te zijn voor bezoekers. Iedere deelnemer heeft in de Werksessie voor zich in beeld gekregen hoe dit voor zijn eigen organisatie te organiseren. En daarnaast zijn drie gezamenlijke acties voor de korte termijn besproken. Op dit moment is een team gestart om het verhaal van de Heerlyckheid Ruinen uit te diepen en te voorzien van een passende, grafische uitstraling. Later deze maand is er een groep die zich gaat buigen over de vraag hoe Lammetjesdag naast de activiteiten bij de Schaapskooi ook op en om de Brink tot reuring leidt. De traditionele Brinkavond wordt omgedoopt in Brinkfair, waarvoor een werksessie is ingepland om nieuwe plannen te maken voortbordurend op het verhaal van de Heerlyckheid wat zeker zal leiden tot een hogere kwaliteit en betere waardering door onze bezoekers.

Welkom om aan te sluiten

Meld je voor (informatie over) de sessie Lammetjesdag op en om de Brink bij Ondernemend Ruinen op secretariaat@ondernemendruinen.nl. Voor de Werksessies Beleef de Brink(dagen), meld je bij Stichting Promotie op info@ruinen.net of volg ons op Facebook.

Algemene vragen kunnen naar  welkomin@ruinen.net of door contact op te nemen met leden uit het regieteam of projectleider Charlotte Extercatte op tel. 06-14223052.

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< apr 2018 >>
mdwdvzz
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6