/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld bij Ruinen is het ideale startpunt voor een dagje uit in het Nationaal Park Dwingelderveld.

Kinderen
Voor kinderen is er bij het bezoekerscentrum een speelbos en een echt wilgenhuttendorp waar je heerlijk kunt spelen en je uit kunt leven. In de zomervakantie zijn er bijna dagelijks activiteiten, zeker ook voor kinderen, zoals de ‘kleine beestjesdag’, een ‘schapendag’ of een ‘bos-ontdekdag’. Kijk in de activiteitenkalender voor alle excursies en activiteiten. En wil je je verjaardag bij ons vieren? Dat kan natuurlijk ook!

Activiteiten
Wandelen
Fietsen
Expositie
Speelbos
Schaapjes knuffelen
Winkel
Zoek je een leuk kadootje? Bezoekerscentrum Dwingelderveld herbergt een winkel met leuke ‘hebbedingetjes’ voor binnen en buiten. Leesboeken, natuurgidsjes, maar ook vogelhuisjes en doe-spullen voor kinderen. Loop even binnen en snuffel met een lekker kopje koffie of thee door het hele assortiment. Natuurmonumenten heeft samen met de HEMA een leuke produktenlijn opgezet.

Wandelen
Bezoekerscentrum Dwingelderveld is het startpunt voor diverse korte en langere wandelroutes. De routes lopen door verschillende landschapstypes en worden met paaltjes aangegeven. Wil je meer informatie over de routes? Informeer bij de baliemedewerkers, ze helpen je graag op pad.

Schaapskuddes
De schaapskooi van Natuurmonumenten ligt op ongeveer een uur lopen van het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Iedere middag rond 16.45 uur keert de schaapherder met kudde terug naar de kooi en mag je de schapen aaien en knuffelen. De andere kooi ligt op vijf minuten loopafstand van het bezoekerscentrum: de Ruiner schaapskudde.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld op Facebook
Wordt fan van het bezoekerscentrum Dwingelderveld op Facebook en deel je ervaringen. Je vindt hier regelmatig mooie foto’s, verhalen en waarnemingen van bezoekers.

www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-dwingelderveld

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< aug 2018 >>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2