/home/ruinen.net/public_html/wp-content/themes/Ruinen

Theatervoorstelling KUDDE

Op 22 augustus 1991 is het Nationaal Park Dwingelderveld officieel ingesteld. Dat betekent dat 2016 een jubileum jaar is: 25 jaar Nationaal Park Dwingelderveld! En dat wordt gevierd met een speciaal activiteitenprogramma, tot stand gekomen in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN, Provincie Drenthe, gemeente Westerveld, gemeente De Wolden, Stichting Promotie Ruinen en diverse ondernemers in de omgeving.

Een van de hoogtepunten van deze viering is de theatervoorstelling KUDDE. Wandelend bij zonsondergang met een schaapskudde door een mooi natuurgebied. Filmprojecties op de natuur. Een verhaal dat onderweg gefluisterd wordt in je oor… over een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Ga je mee ? Iedere reis begint met het zetten van de eerste stap.

Natuurtheatervoorstelling van Heleen van Doremalen & Leonie Muller.

kudde dwingelderveldEen wandeling met een schaapskudde tijdens zonsondergang. Het Nationaal Park Dwingelderveld als decor voor filmprojecties. En onderweg wordt je een verhaal toegefluisterd. Acteur Hans Dagelet (bekend van o.a.: Dokter Deen en Vuurzee) vertelt het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Met tekstfragmenten van Roel Adam (De Toneelmakerij) en Jibbe Willems (Toneelgroep Maastricht en Orde van de Dag). KUDDE neemt je mee naar buiten, naar jezelf, naar binnen. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent. Samen met een kudde van 250 schapen wandelt het publiek in de schemering door een natuurgebied. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld. Tijdens het jubileumjaar van Nationaal Park Dwingelderveld ontmoeten natuur en cultuur elkaar.

Kijk voor meer informatie over deze theatervoorstelling op www.kudde.org.

Diverse ondernemers hebben een speciaal arrangement samengesteld!

Kaarten kun je hier direct kopen!

Sfeerimpressie Ruinen
Zoeken
Agenda
<< aug 2018 >>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2